De største fordelene med et kredittkort

kredittkort

Å ha et kredittkort vil utvilsomt gi deg tilgang til mange fordeler, faktisk så mange at vi mener at et slikt kort er noe enhver nordmann bør ha. For selv om mange tror at kredittkort er svært dyre og farlige å ha med å gjøre, så er det egentlig stikk motsatt – sammenlignet med et vanlig bankkort så kan du spare flere tusen kroner årlig gjennom rabatter, bonuser og spesialtilbud. Her er de største fordelene med et kredittkort.

Spar penger gjennom rabatter og tilbud

En av de største fordelene med å bruke et kredittkort er at du får tilgang til mange rabatter og tilbud. Mange slike kort har såkalte cashback-system, der du får penger tilbake når du handler. Ofte ligger dette mellom 1-5 prosent av handlesummen, slik at man kan spare ganske mye penger på å handle aktivt med kortet. Spesielt på drivstoff er det mye penger å spare, med rabatter på opp mot 80 øre/literen på de beste kredittkortene.

I tillegg får man ofte rabatt på leiebil, hotell, flybilletter, nettbutikker, restauranter og så videre gjennom unike fordelsprogram som tilbys av de fleste kredittkorttilbydere. Her gjelder det bare å utnytte de rabattene og tilbudene man kommer over, og du vil kjapt merke at det er mye penger å spare.

En pengereserve med unike nedbetalingsmuligheter

Den kanskje mest åpenbare fordelen med et kredittkort er at du kan bruke dets grunnleggende funksjoner – nemlig å låne penger til enhver tid. Med en kredittgrense på opp mot 100 000 kroner (150 000 kroner hos enkelte) har du alltid tilgang til masse ekstra penger, som kan være gunstig dersom det dukker opp en uforventet bilverksted-regning, eller noe annet som haster. Samtidig er det også en bra pengereserve å ha dersom du skulle rote bort bankkortet ditt, eller det av en eller annen grunn skulle bli tomt for penger.

Du kan også betale ned det du har brukt av kreditten din over lengre tid. De første 40-50 dagene (avhenger av tilbyderen) er rentefri, som i praksis betyr at du ikke betaler en krone ekstra dersom du betaler tilbake det du har brukt innen disse dagene. Utover dette så kan renten ofte være noe høy på et kredittkort, men siden det ikke alltid er snakk om store summene så kan nedbetaling over tid være en helt grei løsning for mange. Et kredittkort er også godt beskyttet mot svindel sammenlignet med et bankkort, ettersom det er banken som har den største risikoen her – og ikke du som bruker det.

Reiseforsikring inkludert

Til sist må vi også ta med den populære reiseforsikringen som et godt argument for å skaffe seg et kredittkort. De fleste norske kredittkort har nemlig reiseforsikring inkludert dersom du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med det aktuelle kortet. En slik forsikring koster gjerne et par tusenlapper årlig for hele familien, og hvorfor betale det når kredittkortet dekker både deg og resten av reisefølget ditt (med visse begrensninger på antall personer, naturligvis). Dessuten bør du alltid ha med deg et kredittkort på ferie uansett – det er tross alt den sikreste måten å betale på i utlandet. Mer om reiseforsiking: http://www.klikk.no/kvinneguiden/penger/article911267.ece