Når bør man refinansiere

refinansiere

Økonomi er ikke alltid enkelt. Det er ikke det vanskeligste å bruke flere penger enn det en tjener og dette er vel også den største årsaken til at mange refinansierer gjelden sin. Med stor utbredelse av kredittkort blir fristelsen gjerne for stor og det er lett å kjøpe litt mer enn det som er nødvendig og da kan det fort gå galt. Det er typisk her at økonomien begynner å skli ut fordi det blir vanskelig å få betalt kredittkortregningen. Dermed løper rentene fort på og så vokser gjelden. Allerede her bør en tenke over om det hadde vært best å refinansiere utestående på kredittkortet ved hjelp av et forbrukslån. Grunnen er ganske enkelt at renten på de fleste kredittkortene i dag er vesentlig høyere enn renten på et forbrukslån. Kan du spare 10% i rente og har et utestående på kr 50 000, så utgjør dette en del penger i løpet av et helt år.

Så mye kan du spare på refinansiering

Det finnes mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr refinansiering. Noen av dem med lavest rente, er Bank Norwegian, Lendo og Opp Finans. Men, det finnes mange andre långivere som tilbyr forbrukslån. Når du refinansiere gjelden din, tar du opp et nytt lån slik at du får betalt ut det du allerede skylder. Du vil derfor ikke få mindre gjeld, men du vil få et lån med lavere rente som det blir enklere å nedbetale. Samtidig trenger du kun å forholde deg til en långiver.

Hos de fleste banker kan du låne fra kr 5000 og opptil kr 500 000. Pengene kan brukes til hva du måtte ønske, også til refinansiering. Siden du kan nedbetale lånet over 15 år, kan du betale lave månedlige ytelser, spare penger på en lavere rente og dermed få bedre kontroll på budsjettet ditt.

Hvem kan søke?

Alle som har gjeld fra før av, kan søke om refinansiering. Kravene er stort sett de samme som når du fikk innvilget kredittkortet ditt. Du kan finne frem til et par ulike banker på nettet eller søke hos en lånemegler. Hos sistnevnte vil søknaden bli sendt videre til lånemeglerens samarbeidspartnere og disse vil så vurdere om de kan tilby deg lån. På den måten får du flere muligheter for å motta et godt tilbud med en lav rente. Sjekk betingelsene på de lånetilbud du får tilsendt og kan du akseptere disse, så går det ikke lenge før du kan betale ut gjelden din og få kontrollen tilbake over økonomien.

Kilde:

refinansiere.net/artikler/hva-er-refinansiering-av-lan/